Tavelsjöbergets Kennel

Korthårig Vorsteh

Tavelsjöbergets Chilli

utställningschampion !

C-kullen på gång! Ingen planerad valpkull 2016.

Utställningsframgångar!

 

Novemberutställningen 2013 i Umeå blev en stor succe för kenneln med Excellent för Compis, Cisco och Chilli som dessutom fick Ck och blev 2a bästa tik i konkurrensklass korthår. Chiwa bedömdes very good. Dessutom fick kenneln med Alfa som avelstik Hederspris i avelsklass och samt ett HP i uppfödar klass. Känns som en viktig bekräftelse på avelsarbetet särskilt när jag vet att hundarna desutom är duktiga jakthundar, se nedan.

Sedan den första utställningen har flera av C kullens hundar ställts ut med fina omdömen! Chilli är mest meriterad och är nu SEUCH i november 2015.

 

Jaktprovsframgångar!

Det ser riktigt bra ut för C-kullarna, de har god jaktlust, fint sök och fina, men lite försiktiga fågeltagningar. Sex har ställt upp på jaktprov och alla sex är nu jaktmeritrade ; Compis (2a pris) och Chiwa (3e pris) är jaktmeriterade i UKL , Cisco Chippen båda 2a pris ÖKL. Chilli och Cayenne har båda två 2st 1a pris i ÖKL och går upp i EKL, där de båda startade på vårfjällprov med 2 st godkända prov var (Fält 6 , apport 9,resp. 10). Men de har mer att ge!

Mentalt är de trevliga och lätttillgängliga, lite mjukare i temperamentet än mina tidigare kullar. Några av hanarna har varit rätt tuffa och krävt handfast ledarskap i dressyren. De har fint skogssök men sträcker även ut bra på fjället. Tyvärr har skogsfågeltillgången varit svag och rent jaktmssigt har det inte blivit så mycket situationer man skulle önska och detta har också bidragt till att de blivit långsökta i skogen så här på senhösten ( Dec 2015).

Vårvinterjakten var besvärlig med mycket lössnö på de turer vi var ut på. Lite fälld fågel och skygga ripor. Bästa förutsättningarna hade vi egentligen på vårträningen i Norrbottensfjällen i april.

Copyright Jack Lindh © All Rights Reserved